TEXTEROCHDIKTER.SE

På denna sida beskriver jag hur det är att leva med kronisk smärta. Jag berättar om fibromyalgi, nackskada/ whiplash och psykisk smärta. Jag skriver dikter och texter om livet. Vissa texter skriver jag på bilder som jag gör själv. Mitt budskap med sidan är att hjälpa dig förstå att livet kan förändras snabbt men vägen tillbaka är lång. Men det går att få livskvalitet ändå.

Psykisk Smärta Sid 2

 

 

 OBS! Klicka på bilderna för att läsa dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ATT HITTA SINA EGNA STRATEGIER

 

Det gäller att finna sin egen väg för självhjälp så gott det går. Det är inte alltid lätt och man kan få prova många olika saker innan man finner något som passar. En sak som trots allt är bevisat dämpa ångest och oro är fysisk aktivitet av alla slag. Det behöver inte vara något stort eller avancerat utan en vanlig promenad eller cykeltur kan räcka gott.

Själv blir mitt psykiska mående bättre av träning. Även om jag känner mig lite deppig eller ängslig på morgonen tvingar jag mig iväg till gymmet. För jag vet efter varje gång att det försvinner under tiden jag är där.

Att jag föredrar gymmet är mycket att där ser jag andra människor och det lättar också upp stämningen i mig lite. Men samtidigt rensas hjärnan av den fysiska aktiviteten vilket även en promenad gör.

Kan man inte röra på sig finns det förhoppningsvis något annat man kanske kan göra som man mår bra av och som får en att fokusera på annat än ångesten. Att sitta och älta och fastna i ångesten är lätt men absolut inte bra för tillfrisknandet.

Så mitt råd efter egna erfarenheter är att försöka hitta något positivt i det mörka. Det underlättar även om det är svårt och tar tid.